We worden er erg blij van dat steeds meer huishoudens kiezen voor zonnepanelen. Op een duurzame manier helpen onze zonnepanelen om een deel van de vaste lasten van huurders te verlagen. De zonnepanelen zijn niet alleen goed voor het milieu, maar zeker ook voor de portemonnee.
Graag nemen we u mee in onze voortgang: welke bewoners krijgen ons aanbod, en waar zijn onlangs de installaties afgerond? U leest het hieronder!
Welke complexen hebben een aanbod ontvangen?
Voor het eerst gaan we deze periode zonnepanelen installeren op koopwoningen. In de Kraaipanstraat wel te verstaan. Verder zijn er 48 offertes uitgestuurd naar kopers woonachtig in de complexen Merckelbach en de President Brandstraat. Hier zijn ook huurders enthousiast, dus dit kunnen zo maar eens volle daken met een mix van gekochte en gehuurde panelen worden! Wij kijken er erg naar uit om deze projecten succesvol af te ronden.
Sinds week 33 hebben we 301 GSB woningen aangeschreven in de Van Reigersbergenstraat, Pieter van der Doestraat, Willem Augustinstraat in Amsterdam. Ook hebben we 64 GSB complexen in de Haarlemmermeerstraat, Romolenstraat en Herensingel aangeschreven. Verder zijn we druk bezig geweest met het enthousiasmeren van bewoners van grondgebondenwoningen in Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Almere en Haarlem. Bij elkaar gaat het om 476 woningen.
Waar én hoeveel zonnepanelen zijn er geïnstalleerd?
Ondanks de bouwvak hebben we een groot aantal woningen kunnen voorzien van zonnepanelen. Hier zijn we uiteraard heel blij mee. Voor GSB complexen hebben we totaal 169 panelen kunnen installeren voor 56 huurwoningen. Maar dat was nog niet alles. Op de grondgebondenwoningen hebben we namelijk 544 panelen geïnstalleerd op 91 woningen! Alles bij elkaar zijn dit 713 panelen, bijna twee keer zoveel als de 395 panelen in mei en juni.
We worden er erg blij van dat steeds meer huishoudens kiezen voor zonnepanelen. Op een duurzame manier helpen onze zonnepanelen om een deel van de vaste lasten van huurders te verlagen. De zonnepanelen zijn niet alleen goed voor het milieu, maar zeker ook voor de portemonnee.
Graag nemen we u mee in onze voortgang: welke bewoners krijgen ons aanbod, en waar zijn onlangs de installaties afgerond? U leest het hieronder!
Welke complexen hebben een aanbod ontvangen?
Sinds deze periode zijn we begonnen met het aanschrijven van een nieuwe doelgroep binnen Ymere: de VVE’s in Amsterdam. In een groot aantal complexen zitten zowel particuliere- als huurwoningen. Vanaf nu kunnen ook particulieren aanspraak maken op zonnepanelen via een koopconstructie. In Amsterdam hebben de VVE’s binnen de complexen aan de Kraaipanstraat, een deel van Betondorp, Merkelbach en President Brandstraat inmiddels een aanbod ontvangen.
Daarnaast hebben de huurders in de Bouwmeesterbuurt in Almere een aanbod ontvangen om na de renovatie van hun woningen ook zonnepanelen te nemen. Hier gaat het vooral om duplex- en gezinswoningen. Verder zijn we druk bezig geweest met het enthousiasmeren van bewoners van de Marskramer en Turfsteker in Nieuw-Vennep, de Wintertuin in Weesp en de Frederik Hendrikstraat en Derde Hugo de Grootstraat in Amsterdam.
Waar én hoeveel zonnepanelen zijn er geïnstalleerd?
In de maanden mei en juni zijn er in Almere, Amsterdam, Haarlem en Hoofddorp zonnepanelen geïnstalleerd. Zo hebben we in het Europakwartier in Almere, het Bernard Ijzerdraathof en de Harry Mulischstraat in Haarlem en de van Lijnden van Hemmenstraat in Hoofddorp 60 deelnemers weten te enthousiasmeren. In Amsterdam hebben we in de Nieuwe Houttuinen en aan de Reimerswaal 15 deelnemers gevonden. Op al deze complexen hebben we ook zonnepanelen kunnen plaatsen voor de centrale voorzieningen! Dit komt neer op 395 zonnepanelen totaal voor de huurders van Ymere. Helaas hebben we de maanden maart en april niet kunnen evenaren. Na de bouwvak verwachten we de draad weer op te pakken!
Een mijlpaal voor Iederzon en Ymere! Zo mag de plaatsing van het 20.000ste zonnepanelen gerust genoemd worden. Het was mevrouw Van Oorschot in Hoofddorp die de eer ten deel viel. Vastgoedregisseur Hans Pronk (Ymere) en Accountmanager Maaike Hoogland (Iederzon) besloten haar daarom even in het zonnetje te zetten.
Ymere is sinds 20218 actief bezig met het verduurzamen van haar woningbezit met zonnepanelen. In principe hebben alle bewoners de mogelijkheid om mee te doen. Mits het dak geschikt is. De financiering, werving, installatie en het beheer is uitbesteed aan de firma Iederzon.
Impact
Inmiddels zijn er zo’n 2000 eengezinswoningen en 600 appartementen aangesloten op deze duurzame energiebron. Ook plaatste Iederzon inmiddels 140 collectieve systemen op appartementsgebouwen. Met deze aantallen is er al zo’n 8,6 miljoen kWh aan groene stroom opgewekt en 3 miljoen kilo CO2 bespaard. Dit staat gelijk aan het planten van 152.293 bomen. De huurders hebben met elkaar nu al zo’n 516.954,78 euro in totaal op hun energielasten bespaard.
Overstag door verhalen
Voor de nieuwste klant van Iederzon was haar overigens niet meteen een uitgemaakte zaak. Mevrouw Van Oorschot gaf aan in beginsel getwijfeld te hebben aan de financiële voordelen die het huren van zonnepanelen biedt. Uiteindelijk ging ze toch overstag. Het belang van verduurzaming, de garanties van Iederzon en de positieve verhalen van andere klanten deden haar besluiten om toch mee te doen aan de duurzame revolutie!
We worden er erg blij van dat steeds meer huishoudens kiezen voor zonnepanelen. Op een duurzame manier helpen onze zonnepanelen om een deel van de vaste lasten van huurders te verlagen. De zonnepanelen zijn niet alleen goed voor het milieu, maar zeker ook voor de portemonnee.
Graag nemen we u mee in onze voortgang: welke bewoners krijgen ons aanbod, en waar zijn onlangs de installaties afgerond? U leest het hieronder!
Het komt wel eens voor dat we sommige complexen een tweede keer aanschrijven. Dat komt doordat er eerder niet voldoende aanmeldingen waren. Maar, we geven de hoop niet op en gunnen iedereen een duurzame manier om de energiekosten maandelijks te verlagen. Bewoners van de complexen aan de Loefzijde en Heermanszwet in Rijsenhout, de Korenaarsstraat in Nieuw-Vennep en de Brusselstraat in Haarlem hebben wij in de afgelopen maanden opnieuw benadert.
Naast de bovenstaande complexen hebben de bewoners aan de Wittenstraat, Eerste Nassaustraat, van Houweningenstraat en de van Reigersbergenstraat in Amsterdam een aanbod ontvangen. We bieden niet alleen huurders van appartementen de mogelijkheid om zonnepanelen te huren, eengezinswoningen krijgen ook ons aanbod. Betondorp en het Enkhuizerplein in Amsterdam, maar ook Diepenbroickpark in Weesp hebben ook ons aanbod ook mogen ontvangen.
Sinds een paar maanden kunnen verschillende Amsterdamse bewoners genieten van hun zonnestroom. We hebben installaties succesvol afgerond aan de Reimerswaal, Osdorper Ban, Coffijnboomstraat, Westerkaap II, Jan vrijmanstraat, William Barlowlaan, Bundlaan, IJburglaan, Anton de Komplein, Ben van Meerendonkstraat en Nieuwe Houttuinen. Buiten Amsterdam hebben we daken voorzien van zonnepanelen bij de Van Lijnden Van Hemmenstraat en de Bernard IJzerdraathof.
In totaal hebben wij in Amsterdam 1.868 panelen geplaatst voor 399 huurders: echt een super mooi aantal! Daarbij kunnen we nog 103 panelen voor 20 huurders optellen voor de huurders buiten Amsterdam. In totaal voor alle huurders van Ymere komen we daarmee uit op 1.971 panelen voor 419 huurders!
De afgelopen dagen hebben ook wij het nieuws over het coronavirus (COVID-19) goed in de gaten gehouden. Uiteraard nemen wij de adviezen van de overheid en het RIVM zeer serieus. Daarom werken wij vanaf heden wanneer mogelijk thuis.
Dit heeft invloed op onze werkzaamheden. U kunt dit merken op de volgende manieren:
Bedankt voor uw begrip en veel sterkte en gezondheid gewenst de komende tijd.
Op zaterdag 8 februari zijn drie toppers van team iederzon met de bus naar Almere gereden. Dit deden zij om bewoners van twee woongebouwen te woord te staan over het aanbod dat zij hebben ontvangen van Ymere en iederzon.
Meerdere bewoners zijn langs gekomen bij de Ymere Ontmoet Bus. Er werden vragen gesteld over de gebruikersovereenkomst, de opwek van panelen en de installatie. Zo hebben wij toch iets meer duidelijkheid kunnen scheppen. Sommige bewoners doen meteen mee. En anderen wilden er nog een nachtje over slapen. Dat mag natuurlijk ook! De bewoners kregen niet alleen antwoord op hun vragen: na het gesprek kregen zij ook een appeltaart mee naar huis.
Aanstaande zaterdag gaan wij met appeltaarten langs in Hoofddorp. Bewoners van de Manteling, Rondenburglaan en het Assinkbos hebben een uitnodiging gekregen om langs te komen.
Elke zaterdag doen wij een ander gebied aan. Wellicht tot snel bij u in de wijk!
Huurders van woningcorporatie Ymere besparen geld door de installatie van zonnepanelen op het dak van hun huurwoning. Ymere garandeert dat ze daarna een lagere energierekening hebben. “Je houdt aan het einde van de maand geld over én bent nog duurzaam bezig ook”, zegt Ymere-regiomanager Remco Pols. Wethouder duurzame economische ontwikkeling John Nederstigt van de gemeente Haarlemmermeer sloot vandaag zonnepanelen aan op het dak van de flats van Ymere aan de Bolkesteinstraat in Hoofddorp.
Lees hier meer.
Woningcorporatie Ymere, Iederzon, BNG Bank en de gemeente Amsterdam ondertekenden een overeenkomst voor het verduurzamen van minimaal 8.500 huurwoningen met zonnepanelen en LED-verlichting. Het initiatief is goed nieuws voor de huurders van Ymere, die hierdoor besparen op hun energielasten.
Bijzonder is dat dit project niet door Ymere zelf wordt gefinancierd, maar door Iederzon. Iederzon is een zogenoemde Energy Service Company (ESCo) die wordt gevormd door de firma’s Klomp en Patina die hierin samenwerken met LENS. In deze constructie stelt Ymere haar daken beschikbaar aan Iederzon, dat zelf zorgt voor de financiering van het project.
Deze financiering komt voor het grootste deel van de BNG Bank. De komende jaren stelt de bank ruim € 26 miljoen beschikbaar aan Iederzon. Dit bedrag wordt aangevuld met leningen vanuit het Duurzaamheidsfonds van de gemeente Amsterdam (€ 4,8 miljoen), de crowdfundingsplatformen Zonnepanelendelen.nl en Greencrowd, en Iederzon zelf. In totaal beschikt het project de komende jaren over een investeringsruimte van € 35 miljoen.
Lees hier meer.