Aanmelden

Zo werkt het!

Zo werkt het!

Zonnepanelen voor huurders van appartementen

Heeft u een aanbod ontvangen van Iederzon? Dan is uw wooncomplex geselecteerd voor zonnepanelen. U en uw buren kunnen gebruik maken van deze zonnepanelen door een vast aantal panelen te huren. In de brief die u heeft ontvangen staat aangegeven hoeveel dit er zijn en wat eventuele aanvullende voorwaarden zijn. Hieronder leest u hoe dit in zijn werk gaat en hoe u van zonnestroom kunt profiteren.

Let op: Het aantal zonnepanelen dat op het dak past, is vaak beperkt. Wacht dus niet te lang, want we kunnen misschien niet iedere woning aansluiten op de zonnepanelen.

 

Verhuist u naar een woning van Ymere waar al zonnepanelen op liggen? Dan ondertekent u naast uw huurovereenkomst direct de gebruikersovereenkomst voor de zonnepanelen. Dit geldt ook voor nieuwbouwwoningen. Omdat de zonnepanelen al zijn aangesloten op de woning kunt u niet meer kiezen of u wel of geen gebruik wilt maken van de zonnepanelen of hoeveel u er wilt huren. Wel geven wij u de garantie dat u altijd minstens €1,- per jaar móet besparen. Het is niet de bedoeling dat u meer geld kwijt bent aan uw energiekosten doordat er zonnepanelen bij uw woning horen.

Zo werkt uw zonnesysteem:

  1. Wij leggen de zonnepanelen op het dak van uw wooncomplex. Deze leggen we aan in setjes van vier, vijf of zes panelen.
  2. Wanneer u zonnepanelen huurt gebruikt u automatisch zonnestroom. U hoeft hier verder niets voor te doen.
  3. Bent u overdag niet thuis en gebruikt u de zonnestroom niet? Dan vloeit deze via uw meter naar het net. Wanneer u thuis komt krijgt u deze stroom alsnog van uw energieleverancier.

Het voordeel van huren: geen gedoe

Iederzon koopt de zonnepanelen en installeert ze op uw woongebouw. Ook het onderhoud van het systeem is onze verantwoordelijkheid. U heeft hier dus geen omkijken naar. Als uw zonnepanelen het niet doen, dan zien wij dit direct en regelen we dat ze gemaakt worden. Wel zo makkelijk.

U beslist zelf

U kunt zelf beslissen of u gebruik wilt maken van ons aanbod om zonnepanelen te huren. Bij twijfel adviseren we u met ons te bellen. Wij leggen u graag meer uit over het aanbod en bekijken samen met u of het zin heeft om mee te doen. Wilt u niet meedoen? Dan hoeft u niets te doen.

Wij adviseren u

Wanneer u een aanbod heeft ontvangen van Iederzon, komen wij langs in uw woongebouw. Ook nemen wij telefonisch contact met u op. Wij informeren u verder over het aanbod en adviseren u of het rendabel is om zonnepanelen te huren.

Garantie: de laagste prijs

De stroom van de zonnepanelen is én blijft altijd goedkoper dan de gemiddelde prijs voor groene stroom van de drie grootste energieleveranciers. Deze prijs stellen we twee keer per jaar vast. Deze garantie krijgt u zwart op wit. Zo weet u zeker dat u nooit teveel betaalt.

Kosten

Het huurbedrag dat u maandelijks betaalt staat in het aanbod dat u heeft ontvangen. Het maandbedrag wordt via een automatische incasso van uw rekening afgeschreven. De besparing gebeurt automatisch via een verlaging op uw energierekening. Onder het kopje 'Besparing' leest u hoe dit werkt.

De installatie

De installatie van een zonnesysteem op een groot wooncomplex duurt vaak een week, waarbij het aansluiten van de meterkast vaak niet meer dan 1 á 2 uur in beslag neemt. Deelt u een dak met één andere woning? Dan plannen we een dagdeel met u in waarop de zonnepanelen worden geïnstalleerd en aangesloten.

Garantie: altijd opbrengst

U krijgt altijd de stroom die wij u beloven. U heeft dus een opbrengstgarantie. Ook deze staat zwart op wit in de overeenkomst die u met ons tekent. Levert het systeem niet de stroom die wij beloven? Dan compenseren wij het verschil en verlagen wij het huurbedrag van de zonnepanelen.

Geen post ontvangen?

Dit kunt u laten weten door een e-mail te sturen naar neeneesticker@ymere.nl. Laat dit binnen 5 werkdagen na ontvangst van ons aanbod weten. Dan zullen wij u niet meer benaderen. Na 5 werkdagen nemen onze collega's telefonisch contact met u op om het aanbod verder toe te lichten.

Direct meedoen?

Heeft u ons aanbod gehad en wilt u zonnepanelen huren? Harstikke mooi! U kunt de overeenkomsten digitaal ondertekenen door hier te klikken. Binnen 5 minuten heeft u dan alles ingevuld en naar ons verstuurd!

Ik doe mee! Ik heb een vraag