Aanmelden

Besparen met
zonnepanelen?

Besparen met
zonnepanelen?

We rekenen het even voor

Wanneer u in een eengezinswoning woont, kunt u minimaal vier en maximaal twaalf zonnepanelen huren. Om dit aantal te bepalen wordt gekeken naar uw stroomverbruik en de beschikbare ruimte op het dak. Huurders van appartementen krijgen altijd een aanbod van vijf zonnepanelen. Hier is geen variatie mogelijk. Wel kijken we hier ook naar het energieverbruik van de huurder. 

Onderaan deze pagina ziet u twee rekenvoorbeelden: één (de bovenste) voor een eengezinswoning en één (de onderste) voor een appartement. De rekemethodiek is voor beide voorbeelden hetzelfde. We lichten deze toe aan de hand van het voorbeeld met acht zonnepanelen: 

  • Acht zonnepanelen wekken 2400 kWh stroom per jaar op.
  • Deze stroom hoeft u niet af te nemen van uw energieleverancier, maar koopt u van Iederzon. U betaalt hier maandelijks een bedrag voor. Voor acht zonnepanelen is dit zo’n €32,- per maand. Jaarlijks betaalt u dus €385,- voor de zonnepanelen. De rest van de stroom die u nodig heeft, neemt u  af van uw huidige energieleverancier. U blijft hier dus gewoon klant.
  • Doordat u een groot deel van uw stroom niet meer van uw energieleverancier afneemt, daalt uw energierekening. De gemiddelde stroomprijs bij de grote energieleveranciers ligt momenteel rond de €0,22 per kWh. U krijgt 2400 kWh van de 8 zonnepanelen. Uw energierekening gaat dus €528,- omlaag (2400 x  € 0,22).
  • De daling van uw energierekening (€ 528) is groter dan het bedrag voor de zonnepanelen (€ 385). U komt uit op een jaarlijkse besparing van €143,-.

Bij eengezinswoningen is de exacte opbrengst van de zonnepanelen afhankelijk van de oriëntatie van uw dak. Wij rekenen dit altijd van tevoren voor u uit, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Bij vragen over de besparing kunt u ons ook altijd bellen. Bij eengezinswoningen liggen het aantal panelen (5), de prijs per maand (€ 20,39) en de opbrengst (1570 kWh) vast.

 

Uw besparing

Uw besparing

Rekenvoorbeeld eengezinswoning

8 panelen 2400 kWh per jaar

Verlaging van uw jaarlijkse energierekening

€528

Huurprijs van de 8 zonnepanelen (per jaar)

€385

Uw besparingen per jaar

€143Rekenvoorbeeld appartement

5 panelen 1570 kWh per jaar

Verlaging van uw jaarlijkse energierekening

€354

Huurprijs van de 5 zonnepanelen (per jaar)

€245

Uw besparingen per jaar

€100

Vragen?

Vragen?

Onze medewerkers helpen u graag verder. 

Wij snappen dat u nog vragen heeft of graag meer wilt weten over uw besparing. Als u een eengezinswoning huurt, rekenen wij graag het een en ander voor u uit in een Persoonlijk Advies. Vraag deze vandaag nog aan of neem contact met ons op via 088-3110311 (ma-do: 09:00-21:00 uur, vr: 09.00-17:30 uur) of stuur ons een bericht via het contactformulier.