Aanmelden

Lange wachttijden voor zonnepanelen

Lange wachttijden voor zonnepanelen

U heeft het misschien al gemerkt of gehoord: er zijn op dit moment lange wachttijden voor zonnepanelen. Hoe komt dit precies? En wat kunnen wij hieraan doen? Dit leggen wij u graag uit.

 

De energieprijzen stijgen erg hard, installateurs zijn lastig te vinden

Door verschillende oorzaken, zoals de oorlog in Oekraïne, zijn de energieprijzen in het afgelopen jaar hard gestegen. Hierdoor zijn er op dit moment ruim 750.000 huishoudens in Nederland die maandelijks moeite hebben om de energierekening te betalen.

 

Wie zonnepanelen op het dak heeft, neemt minder stroom af bij de energieleverancier. Daardoor heeft de bewoner minder last van de stijging van de stroomprijzen. De vraag naar zonnepanelen is daarom veel groter geworden.

 

Daarnaast hebben we in Nederland te maken met krapte op de arbeidsmarkt. Er is op dit moment een tekort aan mensen om de zonnepanelen te installeren.

 

Er is dus een grote vraag naar zonnepanelen én een tekort aan personeel. Dit zorgt voor langere wachttijden dan u eigenlijk van ons mag verwachten.

 

Wat kunnen wij hieraan doen?

Aan de stijgende energieprijzen en de hoeveelheid aanvragen kunnen we helaas weinig doen. Wij werken er wel hard aan om meer installateurs te vinden, om zo de wachttijden te verkorten. Ook vinden wij het belangrijk om u op de hoogte te houden. Na uw aanvraag zult u dus geregeld van ons horen.

 

Hoe lang moet u wachten?

Laten we eerlijk zijn: dit is lastig in te schatten. Het kan voorkomen dat u na uw aanvraag in het ergste geval langer dan een halfjaar moet wachten voordat de zonnepanelen op uw dak liggen. Wij zijn hier graag open over, zodat u weet wat u kunt verwachten.

 

Dit heeft ook een zonnige kant. Als u nu (in het najaar van 2022) zonnepanelen aanvraagt, liggen ze hoogstwaarschijnlijk voor de zomer van 2023 op uw dak. In de zomer heeft u het grootste voordeel van zonnepanelen.

 

Interesse in zonnepanelen? Meld u dan zo snel mogelijk aan!

Heeft u dus interesse en heeft u zich nog niet aangemeld? Wacht hier dan niet langer mee en meld u vandaag nog aan! Ook mag u ons altijd bellen of mailen wanneer u een vraag heeft. U kunt bellen naar 020 – 723 92 93 (ma-do: 09:00 – 20:00 uur, vr: 09.00 – 17.30 uur) of mailen naar info@iederzon.nl.