Aanmelden

Henk Kamphof

Henk Kamphof

Werving & oplevering – wat is er gebeurd in de afgelopen maanden?

We worden er erg blij van dat steeds meer huishoudens kiezen voor zonnepanelen. Op een duurzame manier helpen onze zonnepanelen om een deel van de vaste lasten van huurders te verlagen. De zonnepanelen zijn niet alleen goed voor het milieu, maar zeker ook voor de portemonnee.

 

Graag nemen we u mee in onze voortgang: welke bewoners krijgen ons aanbod, en waar zijn onlangs de installaties afgerond? U leest het hieronder!

Welke complexen hebben een aanbod ontvangen?

Het komt wel eens voor dat we sommige complexen een tweede keer aanschrijven. Dat komt doordat er eerder niet voldoende aanmeldingen waren. Maar, we geven de hoop niet op en gunnen iedereen een duurzame manier om de energiekosten maandelijks te verlagen. Bewoners van de complexen aan de Loefzijde en Heermanszwet in Rijsenhout, de Korenaarsstraat in Nieuw-Vennep en de Brusselstraat in Haarlem hebben wij in de afgelopen maanden opnieuw benadert.

Naast de bovenstaande complexen hebben de bewoners aan de Wittenstraat, Eerste Nassaustraat, van Houweningenstraat en de van Reigersbergenstraat in Amsterdam een aanbod ontvangen. We bieden niet alleen huurders van appartementen de mogelijkheid om zonnepanelen te huren, eengezinswoningen krijgen ook ons aanbod.  Betondorp en het Enkhuizerplein in Amsterdam, maar ook Diepenbroickpark in Weesp hebben ook ons aanbod ook mogen ontvangen.

Waar én hoeveel zonnepanelen zijn er geïnstalleerd?

Sinds een paar maanden kunnen verschillende Amsterdamse bewoners genieten van hun zonnestroom. We hebben installaties succesvol afgerond aan de Reimerswaal, Osdorper Ban, Coffijnboomstraat, Westerkaap II, Jan vrijmanstraat, William Barlowlaan, Bundlaan, IJburglaan, Anton de Komplein, Ben van Meerendonkstraat en Nieuwe Houttuinen. Buiten Amsterdam hebben we daken voorzien van zonnepanelen bij de Van Lijnden Van Hemmenstraat en de Bernard IJzerdraathof.

In totaal hebben wij in Amsterdam 1.868 panelen geplaatst voor 399 huurders: echt een super mooi aantal! Daarbij kunnen we nog 103 panelen voor 20 huurders optellen voor de huurders buiten Amsterdam. In totaal voor alle huurders van Ymere komen we daarmee uit op 1.971 panelen voor 419 huurders! 

Burenbonus eengezinswoning

Gewijzigde werkzaamheden door COVID-19

De afgelopen dagen hebben ook wij het nieuws over het coronavirus (COVID-19) goed in de gaten gehouden. Uiteraard nemen wij de adviezen van de overheid en het RIVM zeer serieus. Daarom werken wij vanaf heden wanneer mogelijk thuis.

 

Dit heeft invloed op onze werkzaamheden. U kunt dit merken op de volgende manieren:

  • De openingstijden van onze klantenservice zijn gewijzigd. Wij zijn tot nader bericht bereikbaar van 09.00 – 17.30 uur.
  • De komende weken sluiten wij geen woningen aan op zonnepanelen. Is er een schouw en/of installatie voor u ingepland in de komende maand? Dan bellen wij u op om deze afspraken te verzetten.
  • Wij hebben besloten om tot nader order geen bewoners actief te benaderen met informatie over zonnepanelen.

 

Bedankt voor uw begrip en veel sterkte en gezondheid gewenst de komende tijd.

iederzon komt op bezoek met taart!

Op zaterdag 8 februari zijn drie toppers van team iederzon met de bus naar Almere gereden. Dit deden zij om bewoners van twee woongebouwen te woord te staan over het aanbod dat zij hebben ontvangen van Ymere en iederzon.

Meerdere bewoners zijn langs gekomen bij de Ymere Ontmoet Bus. Er werden vragen gesteld over de gebruikersovereenkomst, de opwek van panelen en de installatie. Zo hebben wij toch iets meer duidelijkheid kunnen scheppen. Sommige bewoners doen meteen mee. En anderen wilden er nog een nachtje over slapen. Dat mag natuurlijk ook! De bewoners kregen niet alleen antwoord op hun vragen: na het gesprek kregen zij ook een appeltaart mee naar huis.

Aanstaande zaterdag gaan wij met appeltaarten langs in Hoofddorp. Bewoners van de Manteling, Rondenburglaan en het Assinkbos hebben een uitnodiging gekregen om langs te komen.

Elke zaterdag doen wij een ander gebied aan. Wellicht tot snel bij u in de wijk!

Oplevering eerste projecten in Hoofddorp

Huurders besparen via lagere servicekosten

Huurders van woningcorporatie Ymere besparen geld door de installatie van zonnepanelen op het dak van hun huurwoning. Ymere garandeert dat ze daarna een lagere energierekening hebben. “Je houdt aan het einde van de maand geld over én bent nog duurzaam bezig ook”, zegt Ymere-regiomanager Remco Pols. Wethouder duurzame economische ontwikkeling John Nederstigt van de gemeente Haarlemmermeer sloot vandaag zonnepanelen aan op het dak van de flats van Ymere aan de Bolkesteinstraat in Hoofddorp.

Lees hier meer.

Ymere verduurzaamt 8.500 woningen met zonnepanelen

Vierjarig project van start!

Woningcorporatie Ymere, Iederzon, BNG Bank en de gemeente Amsterdam ondertekenden een overeenkomst  voor het verduurzamen van minimaal 8.500 huurwoningen met zonnepanelen en LED-verlichting. Het initiatief is goed nieuws voor de huurders van Ymere, die hierdoor besparen op hun energielasten.

 

Bijzonder is dat dit project niet door Ymere zelf wordt gefinancierd, maar door Iederzon. Iederzon is een zogenoemde Energy Service Company (ESCo) die wordt gevormd door de firma’s Klomp en Patina die hierin samenwerken met LENS. In deze constructie stelt Ymere haar daken beschikbaar aan Iederzon, dat zelf zorgt voor de financiering van het project.

 

Deze financiering komt voor het grootste deel van de BNG Bank. De komende jaren stelt de bank ruim € 26 miljoen beschikbaar aan Iederzon. Dit bedrag wordt aangevuld met leningen vanuit het Duurzaamheidsfonds van de gemeente Amsterdam (€ 4,8 miljoen), de crowdfundingsplatformen Zonnepanelendelen.nl en Greencrowd, en Iederzon zelf. In totaal beschikt het project de komende jaren over een investeringsruimte van € 35 miljoen.

Lees hier meer.